Boerderij in werking

 

Boerderij 't Westendorp is een boerenbedrijf met veel rassen melkkoeien en met vleesvarkens. 

De koeien en kalfjes lopen zoveel mogelijk buiten. In de zomer gaan ze ook 's avonds na het melken weer naar het weiland. Ze worden twee keer per dag naar de stal gehaald om te worden gemolken en om aanvullend voer te eten.

Als de weersomstandigheden het toelaten, mogen ze vaak al in februari naar buiten en blijven daar tot ver in oktober of begin november. Daarna blijven ze op stal omdat het gras niet meer groeit en het weiland wordt stukgelopen door de dieren. In het voor- en naseizoen blijven ze 's nachts op stal en eten daar mais, kuilvoer en hooi.

De varkens worden gehouden in moderne stallen. Naast varkensbrok eten ze restproducten uit de voedingsindustrie, zoals gestoomde aardappelschillen, voorgebakken frieten, maismeel, wei, tarwezetmeel. 

Er zijn ook een groot aantal hobbydieren aanwezig, zoals honden, geiten, kippen en schapen. 

Rondleidingen

Groepen vanaf 10 personen kunnen een rondleiding boeken. Je kunt hierbij zelf aangeven welk onderdeel je groep wil zien. 

Bij de rondleiding over de boerderij kom je alles te weten over de verschillende rassen melkkoeien, kun je pasgeboren kalfjes aaien en zie je hoe varkens van big tot volwassen varken groeien.